De nieuwe fiets is voor.......Monique Hogeboom

Hartelijke gefeliciteerd met je nieuwe fiets, Monique

Monique was een van de 335 Zwolse leerlingen die alle vragen van de Nationale Veilig-op-Weg test goed hebben beantwoord. Daarmee kijken we of de leerlingen de twee vuistregels van de dode hoek goed hebben begrepen.
Blijf er rechts en ruim achter, en
Houd minstens drie meter afstand

De fiets is op 5 juli 2017 bij Autorijschool Blok-Huls aan Monique overhandigd. Ze was er heel blij mee. De fiets wordt beschikbaar gesteld door Blok-Huls en Fietswinkel Ton Kamp in Holtenbroek.

De afdeling Zwolle van Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor alle basisscholen in Zwolle de zogeheten ‘Dode-hoeklessen’. Daarin worden de leerlingen gewezen op de gevaren van de dode hoek (ook wel blinde hoek) bij grote voertuigen zoals vrachtauto’s en bussen. Het afgelopen schooljaar deden weer 26 basisscholen mee met zo’n1250 leerlingen. De lessen in het kader van ‘Veilig op weg, blijf uit de dode hoek’ worden financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel.

De lessen vinden plaats bij Autorijschool Blok-Huls met inzet van instructeurs en het gebruik van een grote vrachtwagen. Zo word het de kinderen van dichtbij duidelijk gemaakt hoe gevaarlijk het is als je niet goed oplet bij grote voertuigen. De leerlingen krijgen een instructiefilm te zien en mogen ook in en om de vrachtauto ervaren hoe lastig het voor een chauffeur is om zicht te houden op alles wat zich rondom het voertuig bevindt.

Kijk op zwolle.vvn.nl voor meer informatie over de dode hoeklessen en de activiteiten van VVN Zwolle.