Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek

Een les over de Dode Hoek voor groep 7 en 8

Fietsen langs een grote vrachtauto of bus? Blijf er rechts en ruim achter en houd drie meter afstand.

Kinderen op de fiets. Terwijl ze naar school of naar huis fietsen, spelen ze met elkaar en verdelen tegelijkertijd hun aandacht over verschillende dingen. Ze vergeten soms dat het verkeer ook om aandacht vraagt!
Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer is landelijk een programma ontwikkeld waarin kinderen kennismaken met vrachtauto's en wordt in Zwolle uitgevoerd door de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland met financiële ondersteuning van Gemeente Zwolle en Provincie Overijssel.
De chauffeur van een vrachtauto, bus of een ander groot voertuig zit in zijn cabine hoog boven de weg. Daarom weet je nooit zeker of hij jou wel ziet op je fiets. En dat ondanks de vele spiegels en soms zelfs camera's. Er zijn altijd plekken rondom de vrachtauto waar de chaufferur de fietser niet meer kan zien. De fietser zir dan in de DODE HOEK. Ook wel blinde hoek genoemd. Dat is de plek bij een voertuig waar de chauffeur je niet kan zien.

De lessen worden gegeven door ervaren (vrachtwagen) chauffeurs bij autorijschool Blok-Huls in de Marslanden. De organisatie is handen van vrijwilligers van VVN afdeling Zwolle.

Projectleiders
John Hoogendoorn
Herman de Groot

e-mail: john.hoogendoorn@ziggo.nl 
telefoon: 038 4661 544 of 06 2940 3894